Legaal online gokken in Nederland waarschijnlijk pas in 2017

Legaal online gokken in Nederland waarschijnlijk pas in 2017Uit de wijzigingen die staan in het nieuwe wetsvoorstel voor kansspelen op afstand die wij eerder vandaag publiceerde wordt duidelijk dat de eerste online kansspelvergunningen naar verwachting in 2017 verstrekt zullen worden door de Kansspelautoriteit. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om de wet rond te krijgen. Vanuit de Europese Unie wordt er ook al extra druk gelegd op Nederland dat ze de regulering sneller moeten invoeren.

Lagere kansspelbelasting

Uit het wetsvoorstel blijkt ook dat online aanbieders straks minder kansspelbelasting gaan betalen. Momenteel is het huidige tarief 29%. Voor online aanbieders wil de regering een tarief van 20% handhaven. Veel online aanbieders vinden dit tarief echter nog steeds te hoog. Enige tijd geleden gaven uitbaters van speelhallen in Nederland al aan dat ze de verlaagde kansspelbelasting niet eerlijk vinden.

Of er al voor 2017 vergunning worden verstrekt ligt momenteel in handen van het kabinet. Mocht het lukken om de wet er snel doorheen te krijgen dan is het wellicht mogelijk dat de Kansspelautoriteit nog eerder kan beginnen met het verstrekken van vergunningen.

Leave a Reply