KNVB blij met nieuwe initiatief wet van VVD en PvdA

De KNVB is blij met de voorgestelde beperkingen in het wetsvoorstel voor online gokken. De ministers kwamen met een plan van aanpak te voorkoming van matchfixing. De KNVB is van mening dat het op deze manier beperkten van het gokaanbod een winst is voor de sport aldus Operationeel directeur Gijs de Jong op de website van de KNVB.

KNVB blij met nieuwe initiatief wet van VVD en PvdAUitsluiten risico’s

Gisteren melden wij al dat de VVD en de PvdA weddenschappen op makkelijk door één persoon te beïnvloeden spelelementen willen verbieden. Zoals een gele kaart, een inworp of een penalty. Ook zien zij graag een verbod van weddenschappen op wedstrijden in het amateurvoetbal en vriendschappelijke wedstrijden tijdens trainingskampen in het buitenland.

Matchfixing is een steeds groter wordend probleem in de sport. Vooral criminele organisaties houden zich op deze manier bezig met het wedden op met name overtredingen die begaan worden tijdens de wedstrijden. In het verleden zijn er al spelers benaderd door partijen om tegen betaling het spel te beïnvloeden.

Regulering is goed voor iedereen

De KNVB staat positief tegenover de modernisering van de huidige kansspelwet. Door vergunningen voor online aanbieders en een strenge regulering komt er een duidelijke scheiding tussen het illegale en legale online kansspel aanbod.

De Jong op de website van de KNVB “Een gokje wagen kan zeker een leuke toevoeging zijn aan de beleving rond een wedstrijd. Wij willen het dan ook niet helemaal in de ban doen. Tegelijkertijd moeten we de sport en iedereen die daarvan houdt, beschermen tegen manipulatie. En dit is het moment om die bescherming op te nemen in de wet. Het is goed dat dit nu voor het eerst gebeurt.”

Leave a Reply