Beslissing Kansspelen op afstand door Ministerraad deze maand

Beslissing Kansspelen op afstand door Ministerraad deze maandBeslissing Kansspelen op afstand door Ministerraad deze maand

De maand zal er door de Ministerraad een beslissing worden genomen over het Wetsvoorstel voor kansspel op afstand (online gokken) Na goedkeuring door de Ministerraad kan het wetsvoorstel naar de Tweede kamer. Volgens de laatste berichten is Staatssecretaris Teeven van plan om dit nog te doen voor het zommerreces die begint op 4 juli.

Inmiddels heeft de Raad van State over het nieuwe wetsvoorstel geadviseerd. Bij indiening van het wetsvoorstel zal dit advies openbaar gemaakt worden.

Zodra alles in de Tweede kamer behandeld wordt zal er samen met de aanbieders gekeken gaan worden hoe de wet ingevult gaat worden.

De verwachting is dat er in 2015 vergunningen voor online kansspelen verstrekt zullen worden door de Kansspelautoriteit.

Op dit moment gokken honderduizenden Nederlander op verschillende gok website’s. De bedoeling is om dit allemaal te gaan reguleren door afgifte van vergunningen en het streng handhaven van de aankomende wet voor “Kansspelen op afstand”.

Leave a Reply