Kansspelautoriteit tevreden over resultaat waarschuwingsactie

Kansspelautoriteit tevreden over resultaat waarschuwingsactieKansspelautoriteit tevreden over resultaat waarschuwingsactie

De Kansspelautoriteit is tevreden over alle maatregelen die zijn genomen na de waarschuwingsactie die rond het WK en de Tour de France is uitgevoerd. 8 Grote online bookmaker website’s waren benaderd door de Kansspelautoriteit om direct te stoppen met reclame maken voor het WK voetbal en de Tour de France. De aanbieders hebben besloten om tot de regulering van online gokken in Nederland direct te stoppen met het online adverteren door zogenaamde affiliate marketing. De Kansspelautoriteit is tevreden over manier waarop de aanbieders mee hebben gewerkt en heeft schriftelijk laten weten dat er geen vervolgstappen genomen zullen worden.

Niet tevreden over 2 aanbieders

Nadat de grote bookmakers gestopt waren met hun reclame activiteiten hebben 2 aanbieders besloten om gebruik te maken van het gat dat gevallen was en hebben extra reclame gemaakt voor hun kansspelwebsite. De Kansspelautoriteit heeft aangegeven deze aanbieders in onderzoek te nemen. Ook verantwoordelijke affiliates kunnen worden meegenomen in het onderzoek.

Het maken van reclame voor online kansspelwebsite’s in Nederland is op dit moment verboden tot dat er vergunningen zijn afgegeven. De Kansspelautoriteit blijft alle website’s tijdens grote sportevenementen streng controleren.

One Response to “Kansspelautoriteit tevreden over resultaat waarschuwingsactie”

  1. Het wordt tijd dat er vergunningen komen. Ik mag graag af en toe eens een gokje wagen bij een online casino.

    Beantwoorden

Leave a Reply