Kansspelautoriteit geeft boete aan echtpaar villaloterij

Kansspelautoriteit geeft boete aan echtpaar villaloterijKansspelautoriteit geeft boete aan echtpaar villaloterij

De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft een boete oplegt aan het echterpaar dat hun huis wilde verloten via een villaloterij in Oosterijk.  Het verloten van de villa via Oosterijk is toegestaan omdat er in dat land vergunningen worden verstrekt voor loterijen. Echter het grote probleem is het feit dat het echtpaar een radio intervieuw heeft gegeven over de loterij. In Nederland is het verboden om reclame te maken voor een illegale loterij op TV en Radio. De Kansspelautoriteit vindt het daarom terecht dat het echtpaar een boete opgelegt krijgt omdat er op verboden wijze reclame is gemaakt door op de nationale radio een intervieuw te geven. De advocaat van de familie heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de boete. De boete bedraagt 80.000 euro.

Het aanbieden en adverteren voor loterijen is in Nederland alleen toegstaan door aanbieders die een vergunning hebben van de Kansspelcommissie. Enkele bekende loterijen zjn de Lotto en de Postcode Loterij.

3 Responses to “Kansspelautoriteit geeft boete aan echtpaar villaloterij”

  1. Dan zit de kansspel autoriteit er toch wel heel erg ver naast hoor. Het gaat hierbij om een loterij IN NEDERLAND. Als het gaat om een loterij in een ander land waar de vergunningen voor in orde zijn moeten ze daarover niet ineens moeilijk doen een bekende loterij bijvoorbeeld Euromillions maakt ook regelmatig reclame in Nederland maar zit ook niet in Nederland. Hun wel en de villaloterij IN OOSTENRIJK niet? Onbegrijpelijk!!!

    Beantwoorden
  2. Het gaat het vooral om dat ze reclame hebben gemaakt op Nederlandse social media en via de Nationale radio. Wij zijn benieuwd of er nog een hoger beroep gaat komen.

    Beantwoorden
  3. Ik vindt het allemaal een beetje overdreven. Het gezin wilde ivm de gezondheid terug naar Nederland. Ik vindt het wel jammer voor die mensen.

    Beantwoorden

Leave a Reply