Kansspelautoriteit controleert horecabedrijven in Breda

Vorige week geeft de Kansspelautoriteit samen met de Gemeente Breda en de politie controles uitgevoerd bij diversen horeca gelegenheden. De Kansspelautoriteit was aanwezig om te controleren op naleving van de Wet op kansspelen.

Kansspelautoriteit controleert horecabedrijven in Breda

Aanpak illegale kansspelen

De Kansspelautoriteit heeft gecontrolleerd of er in de horeca illegaal gegokt kon worden. Tegenwoordig vindt je bij steeds meer horeca gelegenheiden de zogenaamde Fun For Four-tafels. Op deze tafels waar een televisie met touchscreen op verwerkt is kunnen spellen gespeeld worden. Hoewel de meeste spellen gewoon legaal zijn is het ook mogelijk de Fun For Four-tafel te voorzien van illegale kansspelen. Tijdens de controle heeft de Kansspelautoriteit 4 van deze tafels aangetroffen waarvan er op één illegale kansspelen stonden. Deze machine is in beslag genomen en de Kansspelautoriteit stelt een onderzoek in.

Illegale Gokzuilen

Bij één van de gecontroleerde horecabedrijven stonden illegale gokzuilen, waarop  men sportweddenschappen kan afsluiten. De apparatuur en de geldopbrengst van deze illegale toto  zijn in beslag genomen door de Kansspelautoriteit.

Leave a Reply