Gokcommunity wil logo voor veilige websites

Gokcommunity wil logo voor veilige websitesNederlandse gokkers die online op zoek zijn naar een aanbieder, zullen sneller kiezen voor een vergunde website. Vaak is het moeilijk te zeggen of een website wel over een vergunning beschikt. Daarom stelt de gokcommunity nu voor om een logo te ontwikkelen om betrouwbare, veilige sites aan te duiden.

Men kan niet vertellen hoeveel mensen er online actief zijn op gokwebsites. Veel gokkers bevinden zich ook in het illegale circuit. De meeste gokbedrijven zijn momenteel gevestigd in Malta of in Engeland. Vaak heeft men dan wel een Nederlands management. De populairste kansspelen blijven poker, fruitautomaten, bingo en sportweddenschappen.

Op dit eigenste moment zijn kansspelen in Nederland nog verboden. Momenteel ligt er wel een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer omtrent “kansspelen op afstand”, dat online gokken reguleert. Tijdens de iGaming Super Show in Amsterdam enkele weken geleden werd nog eens duidelijk dat de regulering nog wel een paar jaar kan duren. Volgens Dennis van Breemen van het ministerie van veiligheid en justitie kan het wel 2017 worden voordat de eerste vergunningen door de Kansspelautoriteit verstrekt worden.

Leave a Reply