Belasting online kansspelen toch naar 29%

Zoals inmiddels wel bekend is wordt er de laatste hand gelegd aan de nieuwe wetgeving die het online gokken in Nederland mogelijk moet maken. Het advies van de VVD en Pvda is om voor online aanbieders het hoge 29% tarief te handhaven.

Belasting online kansspelen toch naar 29%
Hoewel het kabinet in eerste instantie een lager belastingtarief wilden handhaven voor online aanbieders hebben de VVD en PvdA een voorstel ingediend om alle gokbedrijven vanaf 1 juli 29% kansspelbelasting te laten betalen.

Dit tot grote vreugde van de huidige uitbaters van speelhallen in Nederland omdat deze het niet eens waren met het verlaagde belastingtarief voor online aanbieders.

Het tarief van 29% kan in de toekomst nog aangepast worden naar een lager tarief van 25% als blijkt dat er veel animo is voor het aanvragen van vergunningen.
Wordt er dus veel legaal gegokt dan kan het tarief uiteindelijk omlaag.

Betalen per 1 juli

Er wordt gesproken van een startdatum van 1 juli 2016. Het is nog maar de vraag of voor die tijd de wetgeving rond is en de Kansspelautoriteit de eerste vergunningen heeft verstrekt.

Afgelopen woensdag heeft Jeroen van Wijngaarden van de VVD op Radio 1 het één en ander uitgelegd over het aanpassen van de gok wetgeving. Het fragment kun je hier beluisteren.

Leave a Reply